[Contact.Links.info.] [Beleef Opsterland.] [Downloaden.] [Zoek op Site.] [Gratis.]

Lanterfanten.

Wandelen.

Hoofdstraat.

Lanterfanten=.

Overnachten.

Culinaire avonturen.

Beleefplaats.

Expositie.Galerie.

Evenementen.

Cultuur.Historie.

Arrangementen.

Fietsen.

Waarom Wandelen.

Musea Opsterland.

Antiek-Curiosa.

Winkels.

B.T.B.

Zoek op Site.

Wellness.

Rondleidingen.

Slowness.

Langzaam.

Stadige Streek.

Lanterfant Tips.

Waldpyk.

Tijd voor nu.

Citaten Slowness.

Stilte is.

T.I.P.Beetsterzwaag.

Onthaasten.

Gratis.

E-Book.

Slow Region.

Nietsdoen

Cultbee.

Hara Hachi bu.

Saai.Interessant.

Reeen kijken.

Discipline om te Lanterfanten.

Wandeling landgoed Lauswolt.
_____________________________________________________________
_____________________________________________________________
 
Landgoed Lauswolt is vooral bekend van zijn golfbaan, prachtig gelegen in de bossen van Beetsterzwaag. Van oorsprong is het terrein onderdeel van de historische buitenplaats Lauswolt. Op zondag 15 juli 2012  kunt u tijdens een wandeling kennismaken met deze historische buitenplaats. Om 14.00 uur start de wandeling vanaf Hotel Lauswolt . U wandelt langs historische plekken zoals de schietbaan, de moestuin, de zichtlijnen, de kettinglaan en de boerderijen zoals die thuis horen op een echt landgoed..
Deelname kost €6,--  inclusief koffie/thee. Dit is een wandeling in het kader van het Jaar van de Historische Buitenplaats. Op BeetsterzwaagNatuurlijk.nl is het gehele Beetsterzwaagse programma te vinden.
 
Levende historie
Het huis en het park zijn ontworpen door S.A. van Lunteren en dateren uit 1867. Dat tuin en huis één totaal ontwerp vormen is bijzonder. Het oorspronkelijke ontwerp is op hoofdlijnen goed bewaard gebleven. Met zijn ontwerp creëerde van Lunteren een groot hoofdhuis in een weids parklandschap met slingervijver, bergjes, boomgroepen en diverse zichtlijnen. Tijdens de wandeling worden de nog aanwezige bijzondere parkelementen bezocht en de deelnemers zullen voortaan met andere ogen naar deze fraaie buitenplaats kijken!
 
Bel voor informatie: 0614613364 of kijk op BeetsterzwaagNatuurlijk.nl.
 
Wandeling landgoed Lauswolt
Plaats:         Beetsterzwaag
Datum:         zondag 15 juli 2012
Locatie:         Hotel Lauswolt
Tijd:         14.00 uur
Kosten:         €6,--
 
Lezing over Landgoed Lauswolt in Lauswolt.
vrijdag 23 juni 2012 is er een boeiende lezing over de buitenplaats Lauswolt in Beetsterzwaag. De lezing start om 20.00 uur in Lauswolt zelf (Van Harinxmaweg 10, Beetsterzwaag) en kost €6,--, inclusief koffie/thee. Dit is de derde lezing in het kader van "2012 het Jaar van de Historische Buitenplaats". Op BeetsterzwaagNatuurlijk.nl is het gehele programma te vinden. De lezing wordt verzorgd door Jelle Terluin, dorpshistoricus en grondlegger van de historische rondleidingen in Beetsterzwaag. Op zondag 15 juli is er in aansluiting op de lezing een wandeling door de tuinen van Lauswolt. En dat is meer dan alleen een golfbaan, zoals tijdens de lezing al zal blijken. Mocht u de lezing gevolgd hebben, dan ziet en geniet u dus meer tijdens deze wandeling!
 
Levende historie
Iedereen die Beetsterzwaag vanaf de oostkant binnenrijdt en een beetje om zich heen kijkt, zal het beeld van het bekende hotel Lauswolt niet ontgaan. Voordat het hotel werd hebben diverse edellieden het landhuis met landgoed bewoond. Evenals andere buitenplaatsen hebben de voormalige eigenaren hun best gedaan om er, al of niet door het aantrekken van een tuinarchitect, een bijzondere tuin van te maken. De bouw en aanleg  van de huidige buitenplaats Lauswolt werd gestart in1867. In 1631 is de eerste vermelding van een boerderij met de naam Lauswolt. Er zijn diverse tuinen en wandelbossen geweest. De lezing geeft een beeld van wat er ooit was en wat daar nog van over is, zoals bijvoorbeeld een schietbaan en schiettent , de kettingbrug, diverse zichtlijnen en een moestuin .
Bel voor informatie: 0614613364 of kijk op BeetsterzwaagNatuurlijk.nl.
 
Lezing over landgoed Lauswolt
datum: 22 juni
plaats:  Beetsterzwaag       
tijd:       20.00 uur
locatie: Hotel Lauswolt, Van Harinxmaweg 10
kosten:  €6,--