[Contact.Links.info.] [Zoek op Site.] [De Slowpaper.]

Lanterfanten

Zoek op Site.

Beetsterzwaag.toen.

Lanterfanten.lezen.

Beetsterzwaag.nu.

De Slowpaper.

Disclaimer

 
 
Natuur, kunst en historie in de Lycklamatuinen in Beetsterzwaag
 
De rijkdommen in de Lycklamatuinen zijn groot. Sommige hiervan zijn bij veel liefhebbers onbekend. Op zondag 4 oktober 2015 start bij de Tropische Kas (tegenover Hoofdstraat 80 te Beetsterzwaag) een wandeling door de Lycklamatuinen. Gids Lies Scholte zal de deelnemers bekende en onbekende boeiende en bijzondere plekken laten zien. Deze wandeling start om 14.00 uur vanaf de Tropische Kas. De kosten zijn € 3,50 inclusief een kopje koffie of thee.
 
In de Lycklamatuinen is de herfst al te proeven. Met hun bladeren in alle denkbare herfsttinten maken de vele bijzondere en oude bomen dit park tot een stemmig plaatje. Dit vormt een mooi decor voor alle kunstwerken en historische plekjes die in het park te zien zijn. Hier en daar verfraaien paddenstoelen het beeld. Deze schoonheden waren ooit voorbestemd voor de adel. Nu kan iedereen ervan genieten. Natuur- en cultuurliefhebbers krijgen hier zondag 4 oktober ook nog tekst en uitleg bij!
 
Deze excursie is goed te combineren met een bezoek aan het kassencomplex van de Tropische Kas. Er staan buiten nog veel planten te bloeien. Zowel de kuipplanten als de borders houden de stemming er goed in. En in de Tropische Kas zelf bloeien altijd bijzondere planten! Zie ook www.tropischekas.nl
 
 
Lycklamatuinen in Beetsterzwaag.
 
Wandel op zondag 6 september 2015 door de Lycklamatuinen in Beetsterzwaag. Als u om 14.00 uur bij het hek van de Tropische Kas klaar staat, kunt u voor €3,50 mee met een enthousiaste gids, die tekst en uitleg zal geven bij alles waaraan de tuinen van deze historische buitenplaats rijk zijn: de bomen, de historische gebouwen, de kunstwerken, de zichtlijnen en de tuin als geheel. De deelnemers aan deze wandeling maken kennis met een groot aantal boeiende en bijzondere plekken in het park, zowel op het gebied van natuur als cultuurhistorie.
 
Het kassencomplex "De Tropische Kas" maakt van oudsher deel uit van de tuinen van het Lycklamahûs. De tuinen strekken zich uit zowel aan de achterkant als aan de voorkant van dit voormalig adellijk woonhuis van de familie Lycklama à Nijeholt. In 1928 werd de tuin van de buurman (Andreaehûs) erbij gekocht, zodat een flink park ontstond. Dit alles is nu een openbaar park vol met speciale bomen, zoals de Mammoetboom (Sequoia), Bonte esdoorn, een boomgaard met oude fruitrassen, Moerbei en de grootste Plataan van Friesland. Het park is eveneens gevuld met historische herinneringen, zoals het graf van de hondjes van de jonkvrouw en de Notariskoepel. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de in het park staande en liggende beeldende kunst en gedichten. Een vijverpartij completeert het park. Ontdek op zondag 6 september zelf deze en vele andere verrassende natuur, kunst en historische herinneringen aan het adellijke Beetsterzwaag.
 
Onderdeel van de Lycklamatuinen is het kassencomplex "De Tropische Kas". Een bezoek aan de Tropische Kas is prima te combineren met deze parkwandeling. Kijk voor meer informatie op www.tropischekas.nl Voor groepsrondleidingen maakt u een afspraak via   0649972250 .
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Wandeling door Lycklamatuinen.
 
Op zondag 2 augustus 2015 organiseert de Tropische Kas (tegenover Hoofdstraat 80 te Beetsterzwaag) een wandeling door de Lycklamatuinen. De wandeling start om 14.00 uur vanaf de Tropische Kas. Tijdens deze wandeling maakt u kennis met een groot aantal boeiende en bijzondere plekken in het park, zowel op het gebied van natuur- als cultuurhistorie. De kosten zijn € 3,50.
Lies Scholte begeleidt u op deze wandeling. Zij maakt al vele jaren studie van het park en kent ondertussen alle details. Daardoor ontdekt u met haar de bijzonderheden waar u anders misschien aan voorbij zou lopen: de bomenverzameling, de historische herinneringen aan adellijk Beetsterzwaag, de beeldende kunstverzameling, speciale planten, gedichten, het is er allemaal!
Deze parkwandeling is prima te combineren met een bezoek aan de Tropische Kas. Kijk voor meer informatie op www.tropischekas.nl of  BeetsterzwaagNatuurlijk.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Wandeling door adellijke Lycklamatuinen in Beetsterzwaag.
 
Wandel op zondag 5 juli 2015 door de Lycklamatuinen in Beetsterzwaag, zoals de jonkheren en -vrouwen dat 100 jaar geleden deden. Als u om 14.00 uur bij het hek van de Tropische Kas klaar staat, kunt u voor €3,50 mee met Lies Scholte. Zij zal u tekst en uitleg geven bij alles waaraan de tuinen van deze historische buitenplaats rijk zijn: de bomen, de historische gebouwen, de kunstwerken en de tuin als geheel. De deelnemers aan deze wandeling maken kennis met een groot aantal boeiende en bijzondere plekken in het park, zowel op het gebied van natuur als cultuurhistorie. Kijk voor meer informatie op www.tropischekas.nl of bel 0614613364.
 
Het kassencomplex "De Tropische Kas" maakt van oudsher deel uit van de tuinen van het Lycklamahûs. De tuinen strekken zich uit zowel aan de achterkant als aan de voorkant van dit voormalig adellijk woonhuis van de familie Lycklama à Nijeholt. In 1928 werd de tuin van de buurman (Andreaehûs) erbij gekocht, zodat een flink park ontstond. Dit alles is nu een openbaar park vol met speciale bomen, zoals de Mammoetboom (Sequoia), Bonte esdoorn  Moerascypres, een boomgaard met oude fruitrassen, Moerbei en een geweldige Plataan. Het park is eveneens gevuld met historische herinneringen, zoals het graf van de hondjes van de jonkvrouw en de Notariskoepel. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de in het park staande en liggende beeldende kunst en gedichten. Nieuw is het Groene Paviljoen. Dit dynamische kunstwerk vormt een koepel van door blauwe draden kromgetrokken wilgentenen, waarlangs rode stokbonen naar boven klimmen. Ontdek op 5 juli zelf deze en vele andere verrassende natuur, kunst en historische herinneringen aan het adellijke Beetsterzwaag.
Onderdeel van de Lycklamatuinen is het kassencomplex "De Tropische Kas". Een bezoek aan de Tropische Kas is prima te combineren met deze parkwandeling.
 
 
 
 
Lycklamaparkwandeling.
 
 
Wandeling door het park van de Lycklama's
Op zondag 7 juni 2015 organiseert de Tropische Kas een wandeling door het Lycklamapark. De wandeling start om 14.00 uur vanaf het ingangshek bij de Tropische Kas te Beetsterzwaag. De deelnemers aan deze excursie maken kennis met een groot aantal boeiende en bijzondere plekken in het park, zowel op het gebied van natuur- als cultuurhistorie. Kijk voor meer informatie op www.tropischekas.nl De kosten zijn €3,50
 
De natuur is dankzij het koude voorjaar laat dit jaar, zodat de rododendrons het Lycklamapark nog paars kleuren! Ook in de boomgaard met historische fruitrassen staan bomen te bloesemen. Daarnaast zijn er vele bijzondere bomen te zien, waarvan de oudsten door de familie Lycklama à Nijeholt werden aangeplant. Deze mooie natuur biedt aan de diverse kunstwerken die het park rijk is een prachtig decor.
Het park had ooit een oppervlakte van 7 ha. Daar is gelukkig nog veel van terug te vinden. Ooit was het genieten van de tuinen slechts weggelegd voor familie en vrienden van de Lycklama's. Nu kunt ook u komen genieten van de nog aanwezige natuurlijke en cultuurhistorische schoonheid en rijkdommen. Tijdens de wandeling vertelt een enthousiaste gids u over alles waaraan de tuinen rijk zijn en toont u details waar u anders misschien aan voorbij was gelopen: de bomen, de historische gebouwen, de kunstwerken, de speciale plekjes, de bijzondere planten en de tuin als geheel. Een bezoek aan de Tropische Kas is prima te combineren met deze buitenplaatswandeling.
 
 
 
___________________________________________________________________________
 
 
Wandeling door adellijke Lycklamatuinen in Beetsterzwaag.
 
 
Wandel op zondag 6 juli 2014 door de Lycklamatuinen in Beetsterzwaag, zoals de jonkheren en -vrouwen dat 100 jaar geleden deden. Als u om 14.00 uur bij het hek van de Tropische Kas klaar staat, kunt u voor €3,50 mee met een enthousiaste gids, die tekst en uitleg zal geven bij alles waaraan de tuinen van deze historische buitenplaats rijk zijn: de bomen, de historische gebouwen, de kunstwerken en de tuin als geheel. De deelnemers aan deze wandeling maken kennis met een groot aantal boeiende en bijzondere plekken in het park, zowel op het gebied van natuur als cultuurhistorie. Kijk voor meer informatie op www.tropischekas.nl of bel 0614613364.
 
De tuinen strekken zich uit zowel aan de achterkant als aan de voorkant van het Lycklamahûs, het voormalig adellijk woonhuis van de familie Lycklama à Nijeholt. In 1928 werd de tuin van de buurman (Andreaehûs) erbij gekocht, zodat een flink park ontstond. Dit alles is nu een openbaar park vol met speciale bomen, zoals de Mammoetboom (Sequoia), Bonte esdoorn, Vaantjesboom, een boomgaard met oude fruitrassen, Moerbei en een geweldige Plataan. Het park is eveneens gevuld met historische herinneringen, zoals het graf van de hondjes van de jonkvrouw en de Notariskoepel. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de in het park staande en liggende beeldende kunst en gedichten. Een vijverpartij completeert het park. Ontdek op 6 juli zelf deze en vele andere verrassende natuur, kunst en historische herinneringen aan het adellijke Beetsterzwaag.
Onderdeel van de Lycklamatuinen is het kassencomplex "De Tropische Kas". Een bezoek aan de Tropische Kas is prima te combineren met deze tuinenexcursie.
 
Wandeling door adellijke Lycklamatuinen
datum: 6 juli
plaats:  Beetsterzwaag       
tijd:       14.00 uur
locatie: Tropische Kas, t.o. Hoofdstraat 80
kosten:  €3,50
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Wandeling door het park van de Lycklama's
 
 
Op zondag 5 mei 2013 organiseert de Tropische Kas een wandeling door het Lycklamapark. De wandeling start om 14.00 uur vanaf het ingangshek bij de Tropische Kas te Beetsterzwaag. De deelnemers aan deze excursie maken kennis met een groot aantal boeiende en bijzondere plekken in het park, zowel op het gebied van natuur- als cultuurhistorie. De kosten zijn € 3,--
 
De winter duurde lang en vele voorjaarsplanten zijn aan de late kant met bloeien. Daarom kan tijdens deze wandeling nog genoten worden van de laatste stinzeplanten. In mei kleurt het Lycklamapark doorgaans paars van de rododendrons. Het is spannend hoeveel paars er op 5 mei al te zien zal zijn. In ieder geval zijn de bijzondere bomen te zien, waarvan de oudsten door de familie Lycklama à Nijeholt werden aangeplant. Ook zullen de eerste fruitbomen staan te bloesemen.
Het park had ooit een oppervlakte van 7 ha. Daar is gelukkig nog veel van terug te vinden. Ooit was het genieten van de tuinen slechts weggelegd voor familie en vrienden van de Lycklama's. Nu kunt ook u komen genieten van de nog aanwezige natuurlijke en cultuurhistorische schoonheid en rijkdommen. Tijdens de wandeling vertelt een enthousiaste gids u over alles waaraan de tuinen rijk zijn en toont u details waar u anders misschien aan voorbij was gelopen: de bomen, de historische gebouwen, de kunstwerken, de speciale plekjes, de bijzondere planten en de tuin als geheel.
 
Een bezoek aan de Tropische Kas is prima te combineren met deze buitenplaatswandeling. Kijk voor meer informatie op www.tropischekas.nl, ook voor groepsexcursies.
 
Wandeling door het park van de familie Lycklama à Nijeholt
Plaats:         Beetsterzwaag
Datum:         5 mei 2013
Locatie:         Tropische Kas
Tijd:         14.00 uur
Kosten:         €3,--
 
 
________________________________________________________________________________________
 
Wandeling door adellijke Lycklamatuinen in Beetsterzwaag.
 
 
Wandel op zondag 2 september 2012 door de Lycklamatuinen in Beetsterzwaag, zoals de jonkheren en -vrouwen dat 100 jaar geleden deden. Als u om 14.00 uur bij het hek van de Tropische Kas klaar staat, kunt u voor €3,-- mee met een enthousiaste gids, die tekst en uitleg zal geven bij alles waaraan de tuinen van deze historische buitenplaats rijk zijn: de bomen, de historische gebouwen, de kunstwerken, de zichtlijnen en de tuin als geheel. De deelnemers aan deze wandeling maken kennis met een groot aantal boeiende en bijzondere plekken in het park, zowel op het gebied van natuur als cultuurhistorie.
 
Het kassencomplex "De Tropische Kas" maakt van oudsher deel uit van de tuinen van het Lycklamahûs. De tuinen strekken zich uit zowel aan de achterkant als aan de voorkant van dit voormalig adellijk woonhuis van de familie Lycklama à Nijeholt. In 1928 werd de tuin van de buurman (Andreaehûs) erbij gekocht, zodat een flink park ontstond. Dit alles is nu een openbaar park vol met speciale bomen, zoals de Mammoetboom (Sequoia), Bonte esdoorn  Moerascypres, een boomgaard met oude fruitrassen, Moerbei en een geweldige Plataan. Het park is eveneens gevuld met historische herinneringen, zoals het graf van de hondjes van de jonkvrouw en de Notariskoepel. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de in het park staande en liggende beeldende kunst en gedichten. Een vijverpartij completeert het park. Ontdek op zondag 5 augustus zelf deze en vele andere verrassende natuur, kunst en historische herinneringen aan het adellijke Beetsterzwaag.
 
Onderdeel van de Lycklamatuinen is het kassencomplex "De Tropische Kas". Een bezoek aan de Tropische Kas is prima te combineren met deze tuinenexcursie. Kijk voor meer informatie op www.tropischekas.nl Voor groepsrondleidingen maakt u een afspraak via   0649972250 .
 
Wandeling door adellijke Lycklamatuinen
datum: 2 september
plaats:  Beetsterzwaag       
tijd:       14.00 uur
locatie: Tropische Kas, t.o. Hoofdstraat 80
kosten:  €3,--
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Wandel op zondag 5 augustus 2012 door de Lycklamatuinen in Beetsterzwaag, zoals de jonkheren en -vrouwen dat 100 jaar geleden deden. Als u om 14.00 uur bij het hek van de Tropische Kas klaar staat, kunt u voor €3,-- mee met een enthousiaste gids, die tekst en uitleg zal geven bij alles waaraan de tuinen van deze historische buitenplaats rijk zijn: de bomen, de historische gebouwen, de kunstwerken, de zichtlijnen en de tuin als geheel. De deelnemers aan deze wandeling maken kennis met een groot aantal boeiende en bijzondere plekken in het park, zowel op het gebied van natuur als cultuurhistorie. Elke eerste zondag van de maand tot en met oktober organiseert de Tropische Kas deze excursie.
 
Het kassencomplex "De Tropische Kas" maakt van oudsher deel uit van de tuinen van het Lycklamahûs. De tuinen strekken zich uit zowel aan de achterkant als aan de voorkant van dit voormalig adellijk woonhuis van de familie Lycklama à Nijeholt. In 1928 werd de tuin van de buurman (Andreaehûs) erbij gekocht, zodat een flink park ontstond. Dit alles is nu een openbaar park vol met speciale bomen, zoals de Mammoetboom (Sequoia), Bonte esdoorn  Moerascypres, een boomgaard met oude fruitrassen, Moerbei en een geweldige Plataan. Het park is eveneens gevuld met historische herinneringen, zoals het graf van de hondjes van de jonkvrouw en de Notariskoepel. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de in het park staande en liggende beeldende kunst en gedichten. Een vijverpartij completeert het park. Ontdek op zondag 5 augustus zelf deze en vele andere verrassende natuur, kunst en historische herinneringen aan het adellijke Beetsterzwaag.
 
Onderdeel van de Lycklamatuinen is het kassencomplex "De Tropische Kas". Een bezoek aan de Tropische Kas is prima te combineren met deze tuinenexcursie. Kijk voor meer informatie op www.tropischekas.nl Voor groepsrondleidingen maakt u een afspraak via   0649972250 .
 
Wandeling door adellijke Lycklamatuinen
datum: 5 augustus
plaats:  Beetsterzwaag       
tijd:       14.00 uur
locatie: Tropische Kas, t.o. Hoofdstraat 80
kosten:  €3,--
 
 
 
 
Lezing over Landgoed van de Lycklama's
 
vrijdag 13 juli 2012 is er een boeiende lezing over de buitenplaats van de familie Lycklama à Nijeholt in Beetsterzwaag. De lezing start om 20.00 uur in de tropische Kas, onderdeel van deze buitenplaats (t.o. Hoofdstraat 80, Beetsterzwaag) en kost €5,--, inclusief koffie/thee. Dit is de vierde lezing in het kader van "2012 het Jaar van de Historische Buitenplaats". Op BeetsterzwaagNatuurlijk.nl is het gehele programma te vinden. De lezing wordt verzorgd door Frank van den Haak, voorzitter van de Tropische Kas en Jelle Terluin, dorpshistoricus en grondlegger van de historische rondleidingen in Beetsterzwaag. Op elke eerste zondag van de maand t/m oktober is een wandeling door de tuinen van de historische buitenplaats van de Lycklama's. Zie www.tropischekas.nl
 
Levende historie
Het Lycklamahûs met koetshuis en tuinmanswoning vormen een compleet geheel van landgoedgebouwen. Ze liggen tussen twee prachtige tuinen in, het Lycklamapark en de Overtuin. Het Lycklamapark achter het Lycklamahûs is eigenlijk nog groter geweest, maar is gedeeltelijk opgeslokt door Borneroord en de speeltuin. In 1824 werd de eerste steen gelegd van het Lycklamahûs, dat toen een bescheiden parkje kreeg. In de loop van de jaren zijn huizen opgekocht om daarna af te breken en zijn stukken grond bijgekocht om uiteindelijk tot een park met een oppervlakte van bijna 3 hectare te komen. De lezing neemt u mee naar de oorsprong van het huis en park en geeft aan hoe de uitbreidingen met welke parkelementen tot stand kwamen. Ook de bewoners die hiervoor verantwoordelijk waren komen langs in deze lezing, zodat u een totaal beeld krijgt van het ontstaan van deze buitenplaats en de onderdelen die vandaag de dag nog te zien en te beleven zijn. Belangrijk onderdeel is natuurlijk de Tropische Kas, die door de vereniging Vrienden van de Tropische Kas in Beetsterzwaag nieuw leven is ingeblazen en nu tot één van de grote trekkers van Beetsterzwaag behoort.
Bel voor informatie: 0614613364 of kijk op BeetsterzwaagNatuurlijk.nl.
 
Lezing over landgoed Lycklama
datum: 13 juli
plaats:  Beetsterzwaag       
tijd:       20.00 uur
locatie: Tropische Kas, t.o. Hoofdstraat 80
kosten:  €5,--
 
 
Wandeling door adellijke Lycklamatuinen in Beetsterzwaag.
 
Wandel op zondag 1 juli 2012 door de Lycklamatuinen in Beetsterzwaag, zoals de jonkheren en -vrouwen dat 100 jaar geleden deden. Als u om 14.00 uur bij het hek van de Tropische Kas klaar staat, kunt u voor €3,-- mee met een enthousiaste gids, die tekst en uitleg zal geven bij alles waaraan de tuinen van deze historische buitenplaats rijk zijn: de bomen, de historische gebouwen, de kunstwerken en de tuin als geheel. De deelnemers aan deze wandeling maken kennis met een groot aantal boeiende en bijzondere plekken in het park, zowel op het gebied van natuur als cultuurhistorie. Elke eerste zondag van de maand tot en met oktober organiseert de Tropische Kas deze excursie.
 
Het kassencomplex "De Tropische Kas" maakt van oudsher deel uit van de tuinen van het Lycklamahûs. De tuinen strekken zich uit zowel aan de achterkant als aan de voorkant van dit voormalig adellijk woonhuis van de familie Lycklama à Nijeholt. In 1928 werd de tuin van de buurman (Andreaehûs) erbij gekocht, zodat een flink park ontstond. Dit alles is nu een openbaar park vol met speciale bomen, zoals de Mammoetboom (Sequoia), Bonte esdoorn  Moerascypres, een boomgaard met oude fruitrassen, Moerbei en een geweldige Plataan. Het park is eveneens gevuld met historische herinneringen, zoals het graf van de hondjes van de jonkvrouw en de Notariskoepel. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de in het park staande en liggende beeldende kunst en gedichten. Een vijverpartij completeert het park. Ontdek op 1 juli zelf deze en vele andere verrassende natuur, kunst en historische herinneringen aan het adellijke Beetsterzwaag.
 
Onderdeel van de Lycklamatuinen is het kassencomplex "De Tropische Kas". Een bezoek aan de Tropische Kas is prima te combineren met deze tuinenexcursie. Kijk voor meer informatie op www.tropischekas.nl of bel 0614613364.
 
 
Wandeling door adellijke Lycklamatuinen
datum: 1 juli
plaats:  Beetsterzwaag       
tijd:       14.00 uur
locatie: Tropische Kas, t.o. Hoofdstraat 80
kosten:  €3,--
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Wandeling door adellijke Lycklamatuinen in Beetsterzwaag.
 
Wandel op zondag 3 juni 2012 door de Lycklamatuinen in Beetsterzwaag, zoals de jonkheren en -vrouwen dat 100 jaar geleden deden. De tuinen zijn nu op z'n mooist. De vele bijzondere bomen zitten vol in het blad. Alle rododendrons tonen hun overvloed aan prachtige bloemen. En het geheel wordt gecompleteerd door het gezang van vele vogels. Als u om 14.00 uur bij het hek van de Tropische Kas klaar staat kunt u voor €3,-- mee met een enthousiaste gids, die tekst en uitleg zal geven bij alles waaraan de tuinen rijk zijn: de bomen, de historische gebouwen, de kunstwerken en de tuin als geheel. De deelnemers aan deze wandeling maken kennis met een groot aantal boeiende en bijzondere plekken in het park, zowel op het gebied van natuur als cultuurhistorie. Elke eerste zondag van de maand tot en met oktober organiseert de Tropische Kas deze excursie.
 
Onderdeel van de Lycklamatuinen is het kassencomplex "De Tropische Kas". Een bezoek aan de Tropische Kas is prima te combineren met deze tuinenexcursie. Kijk voor meer informatie op www.tropischekas.nl of bel 0614613364.
 
 
Wandeling door adellijke Lycklamatuinen
datum: 3 juni
plaats:  Beetsterzwaag       
tijd:       14.00 uur
locatie: Tropische Kas, t.o. Hoofdstraat 80
kosten:  €3,--
 
 
____________________________________________________________________________________________
Wandeling door de Lycklamatuinen in Beetsterzwaag.
 
Op zondag 4 september 2011 start om 14.00 uur vanaf de  Tropische Kas (tegenover Hoofdstraat 80 te Beetsterzwaag) een wandeling door de Lycklamatuinen. De deelnemers aan deze excursie maken kennis met een groot aantal boeiende en bijzondere plekken in het park, zowel op het gebied van natuur- als cultuurhistorie. De kosten zijn € 3,--.
 
De Lycklamatuinen behoren tot een oud landgoed in het centrum van Beetsterzwaag. Verschillende leden van de adellijke familie Lycklama à Nijeholt hebben in het verleden de tuinen verrijkt met zaken als aparte soorten bomen, een kassencomplex en kunst. Het genieten van de schoonheid van deze tuinen was tot de jaren zeventig van de vorige eeuw voorbestemd aan familie en vrienden van de Lycklama's. Nu kan iedereen ervan genieten. Natuur- en cultuurliefhebbers krijgen hier zondag 4 september ook nog tekst en uitleg bij!
 
Deze excursie is goed te combineren met een bezoek aan het kassencomplex van de Tropische Kas. Deze is van september tot 16 oktober elk weekend geopend van 14.00 - 17.00 uur. Daarna zijn de deuren een halfjaar gesloten. Er staan buiten nog veel planten te bloeien. Zowel de kuipplanten als de borders houden de stemming er goed in. En in de Tropische Kas zelf is het altijd mooi weer. Hier bloeien altijd bijzondere planten! Zie ook www.tropischekas.nl
 
 
_________________________!