[Lanterfanten.] [Contact.Links.info.] [Beetsterzwaag.info.] [Beleef Opsterland.] [Downloaden.] [Zoek op Site.]

Lanterfanten.

Wandelen.

Hoofdstraat.

Lanterfanten=.

Overnachten.

Culinaire avonturen.

Beleefplaats.

Expositie.Galerie.

Evenementen.

Cultuur.Historie.

Arrangementen.

Fietsen.

Waarom Wandelen.

Musea Opsterland.

Antiek-Curiosa.

Winkels.

B.T.B.

Zoek op Site.

Wellness.

Rondleidingen.

Slow.

Verrassingen.!!

Langzaam.

 
UILEN in Beetsterzwaag
Op maandag 17 maart 2008 houdt Johan de Jong een presentatie over uilen. Met behulp van zijn ongekende ervaring op uilengebied, een PowerPointPresentatie en film, loodst hij de bezoekers het leven binnen van de in Nederland wonende uilen. De presentatie vindt plaats in "Ons Huis", Hoofdstraat 79 te BEETSTERZWAAG en start om 20.00 uur. Iedereen met belangstelling voor de natuur is welkom. Na afloop is er voor liefhebbers een korte excursie om naar de Beetsterzwaagse Bosuilen te luisteren. Deze presentatie over uilen is georganiseerd door KNNV Drachten. Niet KNNV-leden betalen 2,-- .
 
Een uil staat bekend als intelligent dier, maar een uilskuiken is juist weer dom. Hoe is de werkelijkheid? Johan de Jong gaat het vertellen en laten zien. Hij volgt al tientallen jaren diverse soorten uilen. Hij is kind aan huis bij deze nachtactieve dieren en weet als geen ander hoe ze leven en of ze slim dan wel juist dom zijn! Lange tijd heeft hij zich ingezet voor het behoud van de kerkuil. Nu het met deze soort veel beter gaat krijgen de steenuilen zijn steun. Tot 20 jaar geleden kwam de bosuil nauwelijks voor in het bosarme Friesland. Maar ze hebben ondertussen de Friese Wouden ontdekt. In Beetsterzwaag kan men bijna elke nacht bosuilen horen roepen, zowel aan de noordwest kant als de zuidoost zijde. De vierde in Nederland broedende uil is de velduil. Deze is helaas bijna verdwenen. Af en toe verzeilt een in het buitenland broedende uil, een zogenaamde dwaalgast, in Friesland. Uilen als oehoe (grootste Europese uil), sneeuwui l(de Harry Potter-uil) of dwerguil (kleinste Europese uil) hebben de afgelopen jaren onze streken wel eens met een bezoekje vereerd.
 
Bel voor informatie: tel. (0512) 38 16 16 of kijk in de groene kalender op www.natuurcentrumdrachten.nl/kalender of ga naar www.knnv.nl/drachten
 
 
 
Voor informatie over de KNNV Drachten in het algemeen
of deze excursie in het bijzonder kunt u contact opnemen met:
Frank van den Haak, Skoalleane 27, 9244 CS Beetsterzwaag
  (0512) 38 16 16
e: haaksehoek27@hotmail.com
 
 
 
google7626d9bc7dbef531.html