[Contact.Links.info.] [Beleef Opsterland.] [Downloaden.] [Zoek op Site.] [Gratis.]

Lanterfanten.

Wandelen.

Hoofdstraat.

Lanterfanten=.

Overnachten.

Culinaire avonturen.

Beleefplaats.

Expositie.Galerie.

Evenementen.

Cultuur.Historie.

Arrangementen.

Fietsen.

Waarom Wandelen.

Rondleidingen.

Slowness.

Langzaam.

Lanterfant Tips.

Tijd voor nu.

Stilte is.

Onthaasten.

Lazy Day.

E-Book.

Nietsdoen

Hara Hachi bu.

Saai.Interessant.

 
Wandeling door het parkbos van landgoed Olterterp.
 
Op zondag 18 mei 2014 start om 14.00 uur vanaf het Wittehuis in Olterterp een wandeling door het bos en over de landerijen van landgoed Olterterp. In dit oude parkbos is het voor natuurliefhebbers goed toeven. Iedereen die meer wil weten over de natuur is van harte uitgenodigd mee te wandelen. Ook de cultuurhistorische aspecten krijgen de aandacht. U wandelt tenslotte over een historisch landgoed met statige lanen, vijvers, een oud kerkje, een landhuis en andere historische plekken.
Deelname kost €5,-- incl. koffie/thee. Meldt u voor deze wandeling aan bij uw gids Jan Bos, telefoon: 0512 841824. Het gehele jaar zijn er in de natuur rond Beetsterzwaag natuur/cultuur wandelingen. Zie voor het gehele programma BeetsterzwaagNatuurlijk.nl  
 
Wandeling door parkbos landgoed Olterterp
datum:     18 mei
plaats:     Olterterp       
tijd:          14:00 uur
locatie:            Restaurant Het Wittehuis
kosten:    €5,-- incl. koffie/thee
 
 
 
 
Lentewandeling over historisch landgoed Olterterp
Op zondag 13 april 2014.start om 14.00 uur vanaf het Wittehuis in Olterterp een lentewandeling over het landgoed Olterterp. Op mooie zondagen maken veel mensen in deze bossen een wandeling. Tijdens zo'n wandeling komt men door statige lanen, langs vijvers, een oud kerkje en andere historische plekken. Het is allemaal onderdeel van een landgoed dat de heer Eiso van Boelens zo'n 200 jaar geleden heeft laten aanleggen. Jaap Stienstra kent de historie van het landgoed als geen ander.  Hij neemt de deelnemers mee naar de vervlogen tijden van de familie Van Boelens en laat zo het adellijk verleden van het landgoed tot leven komen. Het waarom en hoezo van die ene groep bomen, dat aparte heuveltje en die vijver vallen daarmee op een logische plek.
De deelnemers gaan tevens opzoek naar de lente. Diverse planten durven zich alweer boven de grond te begeven, kale bomen worden groen en vele vogels zingen vol overtuiging het hoogste lied of roffelen dat het een lust is.
Liefhebbers van natuur én cultuur zijn van harte welkom om mee te gaan met deze Olterterper Lente-excursie. Deelname kost €5,-- incl. koffie/thee. Bel voor informatie 0614613364. Het gehele jaar zijn er in de natuur rond Beetsterzwaag kwaliteitsexcursies. Zie voor het gehele programma BeetsterzwaagNatuurlijk.nl/agenda/2014
Lentewandeling over landgoed Olterterp
datum:    13 april 2014.
plaats:     Olterterp       
tijd:          14:00 uur
locatie:            Restaurant Het Wittehuis
kosten:    €5,-- incl. koffie/thee
.
 
 
Lentewandeling.
 
Lentewandeling over historisch landgoed Olterterp.
 
Op zondag 28 april 2013 start om 14.00 uur vanaf het Wittehuis in Olterterp een lentewandeling over het landgoed Olterterp. Op mooie zondagen maken veel mensen in deze bossen een wandeling. Tijdens zo'n wandeling komt men door statige lanen, langs vijvers, een oud kerkje en andere historische plekken. Het is allemaal onderdeel van een landgoed dat de heer Eiso van Boelens zo'n 200 jaar geleden heeft laten aanleggen. De gids neemt de deelnemers mee naar de vervlogen tijden van de familie Van Boelens en laat zo het adellijk verleden van het landgoed tot leven komen. Het waarom en hoezo van die ene groep bomen, dat aparte heuveltje en die vijver vallen daarmee  op een logische plek.
De deelnemers gaan tevens opzoek naar de lente. Diverse planten durven zich alweer boven de grond te begeven, kale bomen worden groen en vele vogels zingen vol overtuiging het hoogste lied of roffelen dat het een lust is.
Liefhebbers van natuur én cultuur zijn van harte welkom om mee te gaan met deze Olterterper Lente-excursie. Deelname kost €5,-- incl. koffie/thee. Bel voor informatie 0614613364. Het gehele jaar zijn er in de natuur rond Beetsterzwaag kwaliteitsexcursies. Zie voor het gehele programma BeetsterzwaagNatuurlijk.nl/agenda/2013
Lentewandeling over landgoed Olterterp
datum:    28 april
plaats:     Olterterp       
tijd:          14:00 uur
locatie:            Restaurant Het Wittehuis
kosten:    €5,-- incl. koffie/thee
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
________________________________________________________________
Lentewandeling.
 
 
Op zondag 18 maart 2012 start om 14.00 uur vanaf het Wittehuis in Olterterp een lentewandeling door de bossen van Olterterp. Op mooie zondagen maken veel mensen in deze bossen een wandeling. Tijdens zo'n boswandeling komt men door statige lanen, langs vijvers, een oud kerkje en andere historische plekken. Er is het afgelopen jaar flink wat achterstallig onderhoud gepleegd, waardoor het bos op diverse plekken er anders uitziet dan de voorgaande jaren. Paden zijn verbeterd, bomen zijn gekapt en er is een nieuw bruggetje bij de grote vijver geplaatst. Tijdens de wandeling gaat de natuurgids met de deelnemers opzoek naar de lente. Diverse planten durven zich alweer boven de grond te begeven en vele vogels zingen vol overtuiging het hoogste lied of roffelen dat het een lust is. De boomknoppen zwellen op en als de zon flink zijn best doet vliegen de eerste hommels. Naast het genieten van de natuur krijgt ook het adellijke verleden van het landgoed zijn aandacht. Het waarom en hoezo van die ene groep bomen, dat aparte heuveltje en die vijver vallen daarmee  op een logische plek.
Liefhebbers van natuur én cultuur zijn van harte welkom om mee te gaan met deze Olterterper Lente-excursie. Deelname kost €3,--. Bel voor informatie 0614613364.
 
Het gehele jaar zijn er in de natuur rond Beetsterzwaag kwaliteitsexcursies. Zie voor het gehele programma BeetsterzwaagNatuurlijk.nl/agenda/2012.
 
 
__________________________!
 
 
 
__________________________!