[Contact.Links.info.] [Beleef Opsterland.] [Downloaden.] [Zoek op Site.] [Gratis.]

Lanterfanten.

Wandelen.

Hoofdstraat.

Lanterfanten=.

Overnachten.

Culinaire avonturen.

Beleefplaats.

Expositie.Galerie.

Evenementen.

Cultuur.Historie.

Arrangementen.

Fietsen.

Waarom Wandelen.

Musea Opsterland.

Antiek-Curiosa.

Winkels.

B.T.B.

Zoek op Site.

Wellness.

Rondleidingen.

Slowness.

Langzaam.

Stadige Streek.

Lanterfant Tips.

Waldpyk.

Tijd voor nu.

Citaten Slowness.

Stilte is.

T.I.P.Beetsterzwaag.

Onthaasten.

Gratis.

E-Book.

Slow Region.

Nietsdoen

Cultbee.

Hara Hachi bu.

Saai.Interessant.

Natuurlijk genieten in beetsterzwaag.
 
 
 
Op zaterdag 29 mei 2010 is het in en rond Beetsterzwaag allemaal NATUUR wat de klok slaat. Het historische dorp in het groen staat bomvol van de natuuractiviteiten. Zowel vanaf 9.00 uur als om 14.00 uur starten bij het Toeristeninformatiepunt (TIP) excursies te voet en per fiets naar diverse natuurgebieden, parkentocht, workshop natuurtekenen, de natuur per GPS ontdekken, speurtocht, en nog meer. Het TIP is gevestigd in de Notariskoepel, een historisch gebouwtje achter het gemeentehuis in de Hoofdstraat. Een groep enthousiaste Beetsterzwagers begeleiden deze activiteiten. Zij laten de deelnemers graag meegenieten van hun prachtige woonomgeving.
 
Om 9.45 uur wordt de dag van de natuur officieel geopend. Daarna gaan de activiteiten los. Het hele dorp doet mee aan deze groene dag. Ook de gezellige kleine speciale winkels die Beetsterzwaag en omgeving rijk is, hebben de natuur in huis gehaald. In de horeca's zijn speciale aantrekkelijk geprijsde natuurmenu's. Deze zijn speciaal en alleen voor deelnemers aan één of meer van de activiteiten. In de etalages zitten dieren verstopt, voor kinderen is er een speurtocht waarin zij de dieren gaan opsporen. Verder zijn er enkele galeries, die op kunstzinnige wijze de natuur in huis hebben gehaald.
 
De natuur in en rond Beetsterzwaag is heel divers. Het dorp ligt hoog op de noordelijke zandrug van het Alddjip. Tijdens een wandeling naar het Alddjip ervaart men de verschillen in hoogte en droogte. Het landschap is gevuld met parkbossen, stukjes oeroude woeste gronden en vochtig hooiland. Al deze onderdelen hebben hun eigen karakter en charme met hun eigen planten- en dierenwereld. In de bosparken is de invloed van de adel makkelijk terug te vinden. Zij hebben hun sporen achter gelaten met lanen, vijvers, boomgroepen en overtuinen. Voor de liefhebber van zeldzame planten en vogels is er de mogelijkheid het anders gesloten gebied van Oordt's Mersken te bezoeken. Hier piept het Alddjip uit tussen de twee zandwallen en meandert door het veenweide gebied. Dit blijkt de ideale woon en verblijfplaats van o.a. orchideeën, weide vogels en ooievaars. Ooievaars zijn trouwens overal, het dorp heeft meer dan tien bewoonde nesten.
 
Natuurlijkgenieteninbeetsterzwaag.
Meer informatie over deze jaarlijkse dag van de natuur staat op de website  www.beetsterzwaagnatuurlijk.nl  Er is een folder beschikbaar waarin alle activiteiten zijn beschreven. Vanaf mei t/m september is het Toeristen Informatie Punt Beetsterzwaag geopend:  0630705616 of info@beetsterzwaag.info.