[Contact.Links.info.] [Beleef Opsterland.] [Downloaden.] [Zoek op Site.] [Gratis.]

Lanterfanten.

Wandelen.

Hoofdstraat.

Lanterfanten=.

Overnachten.

Culinaire avonturen.

Beleefplaats.

Expositie.Galerie.

Evenementen.

Cultuur.Historie.

Arrangementen.

Waarom Wandelen.

Slowness.

Langzaam.

Lanterfant Tips.

Tijd voor nu.

Stilte is.

Onthaasten.

Lazy Day.

E-Book.

Nietsdoen

Hara Hachi bu.

Saai.Interessant.

 
Vroege Vogel excursie.
 
Op zondag 7 juni start de eerste Vroege Vogelexcursie van 2015.
De wandeling vertrekt in alle vroegte vanaf de Notariskoepel achter het gemeentehuis van Beetsterzwaag. De wandeling en laat je de zonsopgang beleven en doet je luisteren naar de zang van de bosvogels. Bioloog en natuurkenner Frank van den Haak helpt de deelnemers bij het herkennen van de vogelsoorten aan de hand van hun lied.
Ook al is het in het begin van het voorjaar ’s morgens vroeg nog koud, dit weerhoudt de vogels niet te gaan zingen. Door het lengen der dagen voelen zij de lente in zich borrelen. Zij kunnen zich niet meer inhouden en fluiten hun bekende lied: “Ik ben een mannetje dat een gezin wil stichten. Dit is mijn territorium, dus: behalve een vruchtbaar vrouwtje, iedereen wegwezen hier…!”.
Elke vogelsoort stuurt deze boodschap op geheel eigen wijze het bos in. En daardoor weet de kenner, zonder de zanger te zien, precies welke vogel er in de bomen zit.
Liefhebbers die de vogelzang willen leren (her)kennen zijn van harte welkom.
Bel voor informatie: 0614613364 of kijk op BeetsterzwaagNatuurlijk.nl.
Vroege Vogel excursie
datum: 7 juni 2015
plaats: de 7 Bossen van Beetsterzwaag
tijd: 04.15 – 07.00u startpunt: Notariskoepel achter het gemeentehuis van Beetsterzwaag
opgeven: 06 14613364 kosten: €
 
 
 
 
 
 
 
______________________________________________________________________________
 
Concert van en voor vroege vogels in Beetsterzwaags bos.2014.
Op zondag 8 juni 2014 geven de bosvogels van Beetsterzwaag bij het krieken van de dag een ochtendconcert voor vroege vogels en u kunt daar bij zijn! Dan dient u zich wel in alle vroegte om stipt 4.30 uur, dus nog vóór zonsopgang, te vervoegen bij de Notariskoepel in het Lycklamapark achter het Gemeentehuis van Beetsterzwaag. Daar start een luisterwandeling langs alle muzikanten die traditiegetrouw het welbekende werk 'Zonsopgang' ten gehore zullen brengen.  Hun zang klinkt in eerste instantie als een ongebreidelde kakofonie, maar bioloog en natuurkenner Frank van den Haak zal u gaandeweg wegwijs maken in deze chaos aan geluiden en u tevens voorstellen aan alle individuele artiesten van deze ochtend. De uitvoering van het muziekstuk wordt ondersteund met een lichtshow. Bij de prelude is het nog stikkedonker maar het uitbundige hoofdwerk gaat al gepaard met de kleuren van het doorbrekende daglicht, het wordt langzaam maar zeker steeds lichter. En tijdens de spetterende finale is het klaarlichte dag en zien we in het oosten de zon boven de horizon opkomen.
Het bijwonen van dit concert kost € 5,00, inclusief koffie/thee na afloop.
 
Voor deze muzikale wandeling is geen speciale kennis vereist. Met een beetje geluk en aanleg kunt u na deze wandeling diverse zangers in uw eigen tuin herkennen. Tijdens de wandeling is er ook aandacht voor toevallige natuurontmoetingen, bijvoorbeeld met reeën, eekhoorns, wulpen en bosuilen. Zie voor meer concerten en natuurwandelingen in Beetsterzwaag de activiteitenkalender op BeetsterzwaagNatuurlijk.nl. Of bel voor nadere informatie: 0614613364.
 
Concert van en voor vroege vogels
Datum:            8 juni 2014.
Locatie:             Bos van Beetsterzwaag       
Tijdsduur:              4.30 tot 6.30 uur
Startpunt:        Notariskoepel, in het Lyclamapark achter het Gemeentehuis,
Hoofdstraat  82 te Beetsterzwaag
Kosten:            € 5,00
 
Vogelexcursie.
 
Op tweede paasdag, op 1 april, start de eerste Vroege Vogelexcursie van 2013 in Beetsterzwaag. De wandeling vertrekt in alle vroegte om 6.15 uur, dus nog voor zonsopgang, vanaf de Notariskoepel achter het gemeentehuis van Beetsterzwaag. Doel van de wandeling is om te luisteren naar de zang van de bosvogels en de zonsopgang te beleven. Bioloog en natuurkenner Frank van den Haak helpt de deelnemers bij het herkennen van de vogelsoort aan de hand van het liedje dat deze zingt. Deelname kost €3,--
 
Ook al is het 's morgens vroeg nog koud, dit weerhoudt de vogels niet te gaan zingen. Door het lengen der dagen voelen zij de lente in zich borrelen. Zij kunnen zich echt niet meer inhouden en fluiten hun bekende lied: "Ik ben een mannetje dat een gezin wil stichten. Dit is mijn territorium, dus, behalve een vruchtbaar vrouwtje, iedereen wegwezen…!".  Elke vogelsoort stuurt op zijn geheel eigen wijze deze boodschap het bos in. Zonder de vogel te zien, weet de kenner hierdoor welke zanger ergens in de bomen zit. Liefhebbers die deze vogelzang willen leren kennen zijn welkom op deze excursie.  Bel voor informatie: 0614613364 of kijk op BeetsterzwaagNatuurlijk.nl.
 
Vroege Vogelexcursie
datum:    1 april
plaats:     Bos van Beetsterzwaag       
tijd:          06.15 uur
locatie:           Notariskoepel
opgeven: 0614613364
kosten:    €3,--
 
==============================
 
Vogelexcursie.
 
Op zondag 25 maart 2012 organiseert de werkgroep Kwaliteitsexcursies de eerste Vroege Vogelexcursie van 2012 in Beetsterzwaag. De wandeling vertrekt om 6.30 uur, dus nog voor zonsopgang, vanaf de Notariskoepel achter het gemeentehuis van Beetsterzwaag. Doel van de wandeling is om te luisteren naar de zang van de bosvogels en de zonsopgang te beleven. Een natuurgids helpt de deelnemers bij het herkennen van de vogelsoort aan de hand van het liedje dat deze zingt. Deelname kost €3,--
 
Ook al is het 's morgens vroeg nog koud, dit weerhoudt de vogels niet te gaan zingen. Door het lengen der dagen kunnen zij zich echt niet meer inhouden en fluiten hun bekende lied: "Ik ben een mannetje dat een gezin wil stichten. Dit is mijn territorium, dus behalve een aantrekkelijk vrouwtje, iedereen wegwezen…!".  Elke vogelsoort stuurt op zijn geheel eigen wijze deze boodschap het bos in. Zonder de vogel te zien, weet de kenner hierdoor wie de zanger is. Liefhebbers die deze vogelzang willen leren kennen zijn welkom op deze excursie.
 
Bel voor informatie: 0614613364 of kijk op BeetsterzwaagNatuurlijk.nl.
 
_________________________!