[Contact.Links.info.] [Beleef Opsterland.] [Downloaden.] [Zoek op Site.] [Gratis.]

Lanterfanten.

Wandelen.

Hoofdstraat.

Lanterfanten=.

Overnachten.

Culinaire avonturen.

Beleefplaats.

Expositie.Galerie.

Evenementen.

Cultuur.Historie.

Arrangementen.

Fietsen.

Waarom Wandelen.

Musea Opsterland.

Antiek-Curiosa.

Winkels.

B.T.B.

Zoek op Site.

Wellness.

Rondleidingen.

Slowness.

Langzaam.

Stadige Streek.

Lanterfant Tips.

Waldpyk.

Tijd voor nu.

Citaten Slowness.

Stilte is.

T.I.P.Beetsterzwaag.

Onthaasten.

Gratis.

E-Book.

Slow Region.

Nietsdoen

Cultbee.

Hara Hachi bu.

Saai.Interessant.

Reeen kijken.

Discipline om te Lanterfanten.

Tsjerkepaad 2008.
__________________________________________________
__________________________________________________
 
Dit jaar is er in de 200 jaar oude Dorpskek van Beetsterzwaag een tentoonstelling over de adellijke familie's rond de kerk.
Elke Zaterdag in Juli en augustus en de twee eerste zateragen van September van 13.30 tot 17.oo uur
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tsjerkepaad 2007: 100 kerken doen mee.
Leeuwarden - Maar liefst honderd kerken en kerkelijke monumenten doen dit jaar mee aan het open kerkenproject Tsjerkepaad. Ze openen hun deuren iedere zaterdagmiddag van 7 juli tot met 8 september. Nieuw is dit jaar de Tsjerkepaad Turfroute, in de zuidoosthoek van Fryslân .
 
Turfroute
De nieuwe Turfroute is de vierde Tsjerkepaadroute. In 2004 werd de eerste route gerealiseerd, de zogenaamde Liembultenroute in het zuidwesten van de provincie. De Noard-Westergoaroute, noordelijk van Sneek en Bolsward, werd vorig jaar geopend. Vorig jaar ging als derde route de Kerspelroute van start in de gemeente Achtkarspelen met vijftien open kerken tussen Surhuisterveen en Buitenpost; daar zijn dit jaar nog twee kerken bij gekomen.
Met de opening van de Turfroute zijn ook de kerken uit de zuidoosthoek van Fryslân vertegenwoordigd in Tsjerkepaad. Het zijn kerken uit Mildam, Katlijk, Bovenknijpe, Oldeberkoop, Oude- en Nieuwehorne, Terwispel, Gorredijk, Lippenhuizen-Hemrik, Wijnjewoude, Kortehemmen, Beetsterzwaag, Olterterp, Wijnjewoude, Oosterwolde, Appelscha, Makkinga en Elsloo. 22 kerken in de buurt van de toeristische Turfroute hebben zich aangemeld.
De vijf kerken aan de nieuwe route kerkenroute Het Bildt waren vorig jaar ook al open. ,,Ze wilden dit jaar wel meedoen onder de Tsjerkepaadvlag", vertelt coördinator van Tsjerkepaad ds Gerrit Groeneveld uit Jubbega. Het gaat om kerken in Oude Bildtzijl, Vrouwenparochie, Sint Annaparochie, Sint Jacobiparochie en Minnertsga.
Met de twee nieuwe routes is voldaan aan de doelstelling van Tsjerkepaad om elk jaar een nieuwe route te openen.
Website
Ook dit jaar is er weer een Tsjerkepaadgids, waarin de kerken en monumenten op de routes zijn beschreven. De gids kost 1 euro en is te verkrijgen bij alle deelnemende kerken. De VVV-kantoren in de regio hebben informatiefolders over de kerken die aan Tsjerkepaad meedoen. Behalve de gids heeft Tsjerkepaad dit jaar voor het eerst ook een website: www.tsjerkepaad.nl.
.