[Contact.Links.info.] [Zoek op Site.] [De Slowpaper.]

Lanterfanten

Zoek op Site.

Beetsterzwaag.toen.

Lanterfanten.lezen.

Beetsterzwaag.nu.

De Slowpaper.

Disclaimer

_________________________!
Het groene medicijn op doktersadvies, of op eigen initiatief?
 
Sinds kort kunnen Schotse artsen op de Shetlandeilanden aan hun patiŽnten 'natuur' voorschrijven als therapie voor een aantal gezondheidsproblemen. Buitenleven, wandelen en 'in de natuur zijn' hebben grote voordelen voor zowel de fysieke, als de mentale gezondheid.
Natuur kan depressies voorkomen of verminderen, stress verlagen en het verbetert het cognitief functioneren. Dat vonden de Schotse National Health Service (NHS) en de Royal Society of Birds Scotland ook. Samen hebben ze het project Nature Prescriptions opgezet, dat artsen in de gelegenheid stelt om de natuur als behandeling voor te schrijven bij verschillende gezondheidsklachten. Op dit moment is natuur-therapie goedgekeurd voor depressie, angsten en een hoge bloeddruk.
Artsen in Schotland gaven al langer aan dat de natuur een goed alternatief is voor reguliere medicijnen. Bovendien werkt een wandeling of activiteit buiten niet alleen als men al ziek is, maar kan die er ook voor zorgen dat we langer in goede gezondheid leven. Een advies om tijd in de natuur door te brengen, kan een enorme bijdrage leveren aan de gezondheid, maar is tevens van belang om mensen te inspireren naar buiten te gaan.
Bron: Medisch Dossier nov 2018
 
Hoe meer mensen natuur onderdeel maken van hun dagelijks leven, hoe gezonder de samenleving en hoe belangrijker een groene leefomgeving is.
 
Buiten zijn in de natuur vermindert stress, nodigt uit tot bewegen en ontmoeten, biedt zingeving en stimuleert de persoonlijke ontwikkeling van jong tot oud.
Conclusie:  Lanterfanten is nog gezonder dan je al dacht.
 
Een aantal links om verdere stappen te ondernemen.